7 Mart 2013 Perşembe

Tea Time

Herkese merhaba,

Bugün sizlerle yeni yapmış olduğum çay kutumu paylaşmak istedim.. Yapılışı biraz meşaketli olsada çıkan sonuç yorgunluğuma değdi. Kutuda yine birden çok teknik birarada kullanıldı. Şöyleki hamur kabartma, stencil, bant kullanımı ile çizgi oluşturma ve tabiki kağıt birleşim yerleri için süpürme tekniği gibi.
Bantı yeni yeni kullanmaya başladığım dönemde bantın altına boya taşma sıkıntısı yaşamıştım. Sonradan bunun sebebini anladım. Ben bantın yapıştığını zannederken bantın özellikle orta kesimleri tam yapışmıyormuş. Bu sorunu önlemek için artık elimle muhakkak 2-3 kez bantın üzerinden geçiyorum iyice yapıştığına emin oluyorum. O zaman hiçbir taşma sıkıntısı ile karşılaşmıyorum..
Yukarıdaki sorunun çıkış noktasından da anlaşılacağı gibi birşeyleri boyarken ACELE ETMEYİN ve SABIRLI OLUN. Benim gibi tez canlı insanlar için bu çok zor olsada ben,sabır konusunda, boyama aracılığıyla kendimi terbiye ediyorum..
Hoşçakalın..


2 yorum:

aycanhayatadair dedi ki...

muhteşem süpürme tekniği nedir?

Unknown dedi ki...

Sevgili Ay Parçası sorunu yeni gördüm. Gecikmelide olsa sorunu hemen cevaplamak istiyorum. Bu teknik aslında bir birleştirme tekniği. Kısalı uzunlu kılları olan bir fırça yardımı ile boyayı fırçanın ucuna alarak, boyanın fazlasını bir kağıtta bırakıyoruz. Çok hafif hareketler ile birleştirelecek nokta üzerinden geçiyoruz. ör: Tepsinin içine uyguladığımız kağıt ile kağıtın bittiği tepsi kenarlarını birleştirebilirsin ya da benim burada yaptığım gibi çaydanlık resminin bitiş noktası ile yeşil boyanın başladığı bölgeyi birleştirebilirsin.