4 Ocak 2013 Cuma

Küçük Kadınlar

Çocukken okuduğum Lovisa M. Alcott'ın Küçük Kadınlar isimli kitabını ve kapağını hiç unutmadım. Büyüdükçe de kadın resimli tablolar, panolar hep ilgimi çeker oldu. Evimin dekorasyonunda da kadın resimli objelere yer verdim.
Ahşapta da ürün tasarlarken çoğunlukla kadın resimli dekupaj kağıtlarını tercih ediyorum. Ürüne modernden ziyade vintage bir hava katıyor ki benim gibi vintage tarzını sevenlere bire bir ilaç...
Aşağıdaki kutu bir müşterimin kızının doğum günü hediyesiydi..Kutunun alt ve iç kısmı bordo üst kısmı koyu kahverengiye boyandı. İçi stencil kullanılarak gold rengi puantiye ile kaplandı. Kutunun alt-dış yüzeyine gold rengi rölyef macun ve stencil şablonu kullanılarak rölyef pasta yapıldı. Kutunun üst kapağının kenarlarına dekupaj kağıdı kullanıldı. Kağıdın kenarlarına(sünger fırça yardımıyla) önce koyu kahve sonra altın rengi ile tampon uygulandı. Kutunun üst kısmındaki kadın resimleri kenarlarından yakıldıktan sonra kutuya yapıştırıldı. Yapıştırılan resimlerin üzerinden 2 kat tutkal sürüldü. Yine kutunun üst kısmına gold rengi rölyef macunu ile başlık yapıldı. Enson sadece resimli alana sprey vernik kullanıldı.




2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba Gülşen hanım ziyaretinize geldim ahşap boyama gibi bir ortak yönümüz var bende sizi sık sık ziyaret edeceğim.Kutu çok şık olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Mehtap Hanım beni ziyarete gelmenize çok mutlu oldum. Söylediğiniz gibi aynı hobiden zevk alan kişiler ile konuşmak, paylaşımda bulunmak, çok güzel..Kutuyu beğenmenize de çok sevindim.
Sizi öpüyor ve sevgilerimi gönderiyorum..