1 Ağustos 2013 Perşembe

Cam Boyama Serüveni..

Herkese merhaba,

Aslında bu postu çok önce yazmak istiyordum..Ama sırası bugüneymiş.....

Cam boyamaya ilk başladığımda ne denli kötü boyama yaptığımı bilmiyordum:)) Zamanla diğer boyama örneklerini gördükçe benim kavonozlarım ile bazı örnekler arasında ciddi fark olduğunu gördüm..Benim istediğim kavanozlarımın pürüssüz görünmesiydi. Bu sayede ürün çok daha güzel ve profesyonel duruyordu. Tabi ki hemen araştırmalara başladım ama internet araştırması ile bir sonuca ulaşamadım..Zira genelde anlatımlar benim boyadığım şekildeydi..Bende kusursuz boyayan bir kişi ile iletişime geçmenin sorunuma kesin çözüm olacağını düşündüm. Bu konuda Zeynep'ce Tasarım (Zeynep) ile iletişime geçtim. Sağolsun bana tüm ayrıntıları ile cam boyamayı anlattı. Bende size aktarmak istiyorum..Kimbilir belki benim gibi bu dertten muzdarip olanlar vardır..

Anlatacağım pek farklı bir uygulama değil..Sadece 3 püf noktası var..

1-Boyanızı ponpon fırça ile cama uygulayın. Yalnız burada boyanız ne az ne de çok olmamalı..Şayet boya fazlalılığınız varsa ponpon ile dağıtmanız gerekir..
2- Tıpkı ahşapta olduğu gibi kendinizi kaptırıp kurumamış boyanın üzerine boyama yapmayın. Bırakın boyanız kurusun.(Bazen işi çabuk bitirmek için bu hata yapılabiliyor:))
3- En önemliside kuruyan boyanızı muhakkak zımparalayın..Ve bunu her yeni kat boyasında tekrarlayın..Buradaki zımparalama çok nazikçe olmalı. Mümkünse eskimiş yıpranmış bir zımparınız varsa o daha çok işinizi görür. Çok sert yapılan zımparalama boyaya zarar verebilir hatta boyanın kalkmasına neden olabilir..Ayrıca başta da belirttiğim gibi zımparalanacak boya muhakkak kurumuş olmalı..

Bu şekilde tam 6 katlık bir boyama serüveninden sonra üzerine istediğim dekorlamayı uyguladım..Sonrasında bütün fanusa dekupaj tutkalı sürdüm..Aslında tutkalı sadece (vernikten koruma amaçlı) resimlerin üzerine sürecektim. Ama baktım ufacık bir taşmada bile tutkal boyada iz bırakıyor bende tamamına sürdüm. Sonrasında ise yarı mat vernikle 3 kat vernikledim.

İşte hepsi bu:)))


7 yorum:

Ahşap zamanı dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize saglık rengine süslemesine bayıldım illede kırmızı demii...

Unknown dedi ki...

Çok şık ve güzel olmuş,rengini bende çok sevdim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum Ahşap zamanı..Evet kırmızı çok seviyorum..Resimler ve süsleme için Pinterest'ten faydalandım..Çeşitli kurdele bağlama tekniklerinden, farklı resimlere kadar birçok şey var..
Mehtap Hanım çok teşekkür ediyorum..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Merhaba çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık bende yenı başladım minik bi kavonoz ama pon pon fırçanın izleri kalıyor neden böyle oldu anlamadım

Unknown dedi ki...

Çok çok güzel olmuşlar.ellerinize sağlık.aynı problem bende de oluyo zımparalama tekniğini hemen kullanıcam.teşekkür ederim

Unknown dedi ki...

Piyano Bakımı ve Korunması Nasıl Olur

Unknown dedi ki...

Cidden aynı sorundaydım çok teşekkür ederim zımparalama ve kuruma işine mutlaka dikkat edeceğim